Activitats del curs escolar 2015/2016

Proposta d’activitats (2015-2016)

 

Un llibre i un llapis per canviar el món

Sin título

Taller basat en el llibre Jo sóc la Malala, de Malala Yousafzai i Christina Lamb

Quan els talibans van ocupar el poder a la vall de Swat, al Pakistan, una noia va alçar la veu. Malala Yousafzai es va negar a guardar silenci i va lluitar pel dret a l’educació. El dimarts 9 d’octubre del 2012, quan tenia quinze anys, de poc no en va pagar el preu definitiu. Van disparar-li al cap a boca de canó quan tornava de l’escola amb l’autobús, i gairebé ningú no esperava que sobrevisqués. La recuperació miraculosa que va experimentar, però, l’ha portat a un viatge extraordinari des d’una vall remota al nord del Pakistan fins als auditoris de les Nacions Unides a Nova York. Amb setze anys, s’ha convertit en un símbol global de la protesta pacífica i la persona més jove que ha estat mai nominada al premi Nobel de la pau. Jo sóc la Malala és el relat d’una família desplaçada pel terrorisme global, i de la lluita per l’educació de les noies, i d’un pare que, propietari d’una escola, va encaminar i encoratjar la seva filla a escriure i anar a l’escola, i d’uns pares valents que s’estimen apassionadament la seva filla en una societat que privilegia els fills.
Jo sóc la Malala us farà creure en el poder de la veu d’una sola persona per inspirar canvis d’abast mundial.

DOCUMENTS:

Currículum de Roser Porta

Antologia de textos, Jo sóc la Malala

Taller Malala

FOTOGRAFIES DELS TALLERS A LES ESCOLES:

Escola Andorrana de Segona Ensenyança d’Encamp:

IMG_0470

 

Col·legi Janer:

Malala Janer

 

Col·legi Sagrada Família:

Malala Sagrada Família

Escola Andorrana de Segona Ensenyança de Santa Coloma:

20160222_161059_resized_1

 

Centre de Formació Professional d’Aixovall:

20160513_124047_resized

20160513_124133_resized

Projecció de Home o Planète Océan en VO o en castellà

Home és una pel·lícula de 90 minuts que utilitza només imatges aèries per abordar el tema del canvi climàtic. Abasta 54 països i 120 localitats, captant uns impressionants paisatges de la Terra.

www.goodplanet.org

Dossier pedagògic sobre la pel·lícula en francès i en espanyol:

Versió de 90 minuts en francès i espanyol de la pel·lícula:

S’adreça a alumnes de segona ensenyança, batxillerat i Formació Professional.

DOCUMENTS:

DossierPedagogico

DossierPedagoHOME

Planète Océan és un documental de 90 minuts. El 2012 va guanyar el premi a la millor escenografia del Festival Blue Ocean de Monterey (EUA). La pel·lícula ha estat realitzada per un equip inèdit d’oceanògrafs i de biòlegs de diversos països. Narra que som tots habitants d’un mateix planeta blau i que tenim un lligam ancestral i fràgil que uneix l’home amb els oceans. El film és també una defensa d el món en el qual vivim. Es va presentar per primera vegada a la Cimera de la terra Rio+20. El seu missatge principal és que tots prenguem consciència que cal una governança mundial dels oceans, ara per ara sense cap control.

Més informació

Documental:

https://www.youtube.com/watch?v=QWn6ttf9NRg

https://www.youtube.com/watch?v=ag9vZoscbSU

Vídeos

S’adreça a alumnes de segona ensenyança, batxillerat i Formació Professional.

 

Exposició sobre l’Any internacional de la llum (2015) Light, Beyond de Bulb

Amb motiu de l’Any internacional de la llum proposem per als centres de segona ensenyança i batxillerat dels tres sistemes educatius una exposició que ha preparat FEDA. Són 10 panells de 90 cm.

Les fotografies, que s’acompanyen d’un petit text en català, són:

Presentació; Ombres del canyó de l’Antílop (Arizona, EUA); Làsers al cel (desert d’Atacama); Aurora boreal; Aplicacions de làser; Plaques solars (Colorado, EUA); Connectant el món; Dins l’ull; Vorticel·la; Llums terrestres des de l’Estació Espacial Internacional.

EXPOSICIÓ:

LBTB – Andorra2 posters – LowRes

 

Nova edició del concurs de redacció “Dis-moi des mots” i “Redis-moi des mots”

BASES: Bases concours national de rédaction 2015-2016 Bases concours redis moi des mots 2015-2016

1r premi. Categoria B. Concours national de rédaction “Dis-moi des mots”. Classe de CM2. Escola Elémentaire Francesa d’Andorra la Vella.

1r Premi. Categoria C. Concours national de rédaction “Dis-moi des mots”.  Classe de 1r A. Escola Andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma.

Accèssit. Categoria C. Concours national de rédaction “Dis-moi des mots”. Classe de 1r D. Escola Andorrana de segona ensenyança de Santa  Coloma.

Accèssit. Categoria C. Concours national de rédaction “Dis-moi des mots”. Classe de 3r C. Escola Andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma.

1r premi. Categoria 2. Concours “Redis-moi des mots”.  Classe de 3r D. Escola Andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma.

Accèssit. Categoria 2. Concours “Redis-moi des mots”. Classe de 3r A. Escola Andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma.

Imatges del lliurament de premis:

1r premi en la categoria B. Concurs “Dis-moi des mots”. Classe de CM2. Escola Elémentaire Francesa d’Andorra la Vella:

IMG_0631 IMG_0635 IMG_0638

 

1r premi. Categoria C. Concurs “Dis-moi des mots”. Classe de 1r A. Escola Andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma:

IMG_0645

Accèssit. Categoria C. Concurs “Dis-moi des mots”. Classe de 1r D. Escola Andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma:

IMG_0656

 

Accèssit. Categoria C. Concurs “Dis-moi des mots”. Classe de 3r C. Escola Andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma:

IMG_0659

1r premi. Categoria 2. Concurs “Redis-moi des mots”. Classe de 3r D. Escola Andorrana de segona ensenyança de Santa Coloma:

IMG_0666

Accèssit. Categoria 2. Concurs “Redis-moi des mots”. Classe de 3r A. Escola Andorrana de segona ensenyança:

IMG_0673