Capture d’écran 2014-07-02 à 09.51.54

 

EL CONCURS:

En el marc de la celebració del Dia Internacional de la francofonia 2014, el Ministeri d’Educació i Joventut i la Comissió Nacional Andorrana per a la Unesco van organitzar un concurs de collages sobre poemes de Jacques Prévert.

De manera individual o per classe, els alumnes estaven convidats a expressar-se artísticament al voltant dels seus poemes que van esdevenir cèlebres arreu del món de la francofonia i van ser i són apresos per molt escolars.

La idea d’aquest concurs era donar a conèixer el poeta i sensibilitzar els alumnes respecte als aspectes tècnics, a l’associació d’idees per assemblar elements i a l’estètica de la composició del collage.

Al concurs es van presentar 160 treballs d’alumnes de maternal, primera i segona ensenyança dels tres sistemes educatius del país.

 

POEMES A LES ESCOLES:

Pas de la Casa: 
http://www.youtube.com/watch?v=F9_G_Xx7_3c&feature=youtu.be

Col·legi M. Janer 
https://www.youtube.com/watch?v=xMIO9rOUQqI&feature=youtu.be

Recull:

Tots definitius.pdf

 

PREMIS ATORGATS:

El jurat del concurs de collages al voltant de poemes de Jacques Prévért, format per Cristina Martí, Nathalie Rahmstorf, Jean Michel Armengol, Regina Solà i Faust Campamà, va decidir en la seva sessió del 7 de maig del 2014 atorgar els següents premis i dos mencions especials:

El primer premi a dos treballs presentats per la classe de 4t d’ESO del Col·legi M. Janer realitzats per Sara Guillermo i Laura Gálvez sobre el poema Je suis comme je suis, i a Carla-Valèrica Peña i Brenda Vicente al collage sobre el poema Le déjeuner.

Igualment, decideix atorgar una menció especial a Àlex Abella i Carlota Cura sobre el poema Le moment.

Atesa la qualitat dels treballs presentats, el jurat ha decidit atorgar un altre premi dividit en tres als alumnes següents de primera ensenyança:

Naïs Torres, Kàtia de Sousa i Matthew Rios de l’Escola Andorrana de maternal i primera ensenyança d’Encamp pel collage sobre el poema Pour faire le portrait d’un oiseau.

Als alumnes Queralt Palomero, Cristina Iglesias i Laura Tomàs de l’Escola Andorrana de maternal i primera ensenyança d’Encamp pel collage sobre el poema Le jardin.

A les alumnes Sara Miranda i Laura Alonso de la classe CM1 de l’Escola Elémentaire francesa d’Andorra la Vella pel collage sobre el poema Le cheval rouge.

El jurat va decidir atorgar una menció especial a la classe de CP de l’Escola Francesa de la Massana pel collage sobre el poema Chanson pour les enfants l’hiver.

 

LLIURAMENT DE PREMIS:

El lliurament de premis va tenir lloc el dijous 19 de juny a les 18.00 a l’edifici administratiu de Govern amb l’assistència de la ministra d’Educació i Joventut, Sra. Roser Suñé i de la presidenta de la Comissió Nacional Andorrana de la Unesco, Sra. Elisenda Vives.

Lliurament de premis del concurs de collages al voltant de poemeLliurament de premis del concurs de collages al voltant de poemeLliurament de premis del concurs de collages al voltant de poeme