El passat dilluns dia 24 de juny, va tenir lloc la inauguració de la col·lecció de FEDA de l’exposició Colors per al Planeta 2012 a l’oficina regional de la UNESCO a Venècia. L’exposició, organitzada per la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO amb la col·laboracuó de l’oficina regional de la UNESCO per a la ciència i la cultura a Venècia i el patrocini de FEDA ofereix 37 obres , i es podrà visitar fins el 26 de juliol al Palazzo Zorzi – Castello 4930.

 L’acte inaugural el va presidir la Sra. Elisenda Vives, presidenta de la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO i la Sra. Yolande Valle-Neff, directora de l’Oficina regional de la UNESCO per la Ciència i la Cultura a Europa, a Venècia.

Les acompanyaven l’Excm. Sra. Maria Ubach, ambaixadora del Principat d’Andorra a la República francesa i delegada permanent del Principat d’Andorra a la UNESCO, la Sra. Hedva Ser, artista de l’UNESCO per la pau i padrina de l’Art Camp 2012, i  el Sr. Jean-Michel Armengol, secretari general de la CNAU. En total, una seixantena de persones van assisitir a aquest acte entre les quals també i figuraven diverses autoritats venecianes.

L’exposició itinerant Colors per al Planeta presenta una selecció de les obres dels trenta-set artistes que van participar a l’Art Camp 2012 organitzat en el marc de l’Any Internacional de l’energia sostenible per a tothom. Aquesta iniciativa es va realitzar el juliol del 2012 a Ordino i va aplegar artistes provinents de 31 països que van produir diverses obres i van redactar un manifest col·lectiu destinat a ressaltar la importància que els artistes donen als valors fonamentals de la UNESCO, a l’esperit del Conveni sobre la protecció i la promoció de la diversitat de les expressions  culturals i a l’enriquiment en pro de la pau que proporcionen l’intercanvi i el diàleg entre cultures diferents.

L’organització d’aquesta exposició, que té com a Comissari el Sr. Faust Campamà, sorgeix arran de la tercera edició del projecte Art Camp, i la co-patrocinen el Ministeri d’Afers Exteriors, el Comú d’Ordino i FEDA.

L’exposició coincideix amb la Bienal de Venècia, que te lloc de l’1 de juny fins el 24 de novembre on aquest any Andorra presenta “Tempus Fugit”, amb Javier Balmaseda, Samantha Bosque i Fiona Morrison.

Bridges Issue n°2 April-June 2013

Video

Fotos