Joves funcionaris

 

Andorra és un dels països que participen al Programa de Joves Professionals de la UNESCO (YPP). El YPP és una iniciativa de contractació de professionals amb talent i altament qualificats per iniciar una carrera com a funcionari internacional a la Secretariat de la UNESCO.

El Programa consisteix en un concurs de selecció de joves per ocupar diversos càrrecs a la UNESCO. El YPP està obert als nacionals dels països participants.

 

Els/les candidats/es han de complir els requisits següents:

  1. Tenir la nacionalitat andorrana.
  2. Tenir 32 anys o menys en data 31 de desembre del 2023 (haver nascut l’1 gener del 1991 o després).
  3. Ser titular d’un diploma universitari de nivell superior, preferentment en un d’aquests camps:

Educació, ciències naturals, ciències socials i humanes, cooperació internacional i desenvolupament, gestió dels recursos humans, administració de direcció d’empresa, psicologia, dret, auditoria, finances, comptabilitat, mitjans de comunicació, periodisme, informació pública, polítiques culturals i desenvolupament, relacions internacionals i ciències polítiques.

  1. Tenir un excel·lent coneixement del francès o de l’anglès. Es valorarà el coneixement d’ambdós llengües.

 

A més dels criteris mencionats, es tindran en consideració els valors fonamentals d’integritat, professionalitat, respecte de la diversitat i compromís envers el mandat de la UNESCO. Tenir una experiència professional pertinent representarà un avantatge, però no serà un criteri de selecció essencial.

Les candidatures s’han de presentar a la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO (carrer Prat de la Creu, 62-64, AD500 Andorra la Vella, telèfon: 825 700, adreça electrònica: cnau.unesco@andorra.ad), abans del 15 d’octubre del 2023.

Després d’una primera avaluació de les candidatures per part de la UNESCO, la qual inclou entrevistes virtuals i/o textos escrits, els candidats preseleccionats seran entrevistats per un panel del Departament de Personal de la UNESCO.

Els candidats seleccionats seran contractats per la UNESCO com a membres del personal per un període determinat, renovable un cop finalitzat el període de prova de nou mesos. Les afectacions de lloc de treball poden ser a la seu de la UNESCO a París o en una oficina exterior.