La Comissió Nacional Andorrana per la UNESCO comunica que queda obert el període de presentació de candidatures per cobrir possibles places de funcionaris internacionals per treballar al secretariat de la UNESCO.

Les persones que hi estiguin interessades s’hauran d’adreçar a la Comissió Nacional Andorrana per la UNESCO: carrer Prat de la Creu, 68-76, AD500 Andorra la Vella, telèfon 825 700, adreça electrònica cnau.unesco@andorra.ad, abans del 30 de juny del 2018.

El Govern triarà les candidatures (15 com a màxim) que s’ajustin més als criteris de la UNESCO i les enviarà al secretariat de l’organització internacional abans del 27 de juliol del 2018.

Els criteris de la UNESCO són els següents:

– Nacionalitat: andorrana

– Edat: 32 anys o menys el 31 de desembre del 2018

– Titulars d’un diploma universitari de nivell superior, preferentment en un d’aquests camps:

Educació; polítiques públiques; ciències naturals i fonamentals; patrimoni cultural; ciències socials i humanes; comunicació i informació; relacions internacionals i ciències polítiques; economia; cooperació internacional i desenvolupament internacional; dret internacional i dret públic; administració de negocis; finances; comptabilitat; gestió dels coneixements; informàtica i tecnologies de la informació.

– Llengües: francès i anglès. Domini excel·lent d’una d’aquestes llengües i bons coneixements de l’altra. Es valorarà el coneixement d’ambdues llengües.

A més dels criteris mencionats, es tindran en consideració els valors fonamentals de integritat, professionalitat, respecte de la diversitat i compromís envers el mandat de la Unesco. Una primera experiència professional pertinent representarà un avantatge però no serà un criteri de selecció essencial.

Després d’una primera avaluació de les candidatures, el Departament de Personal de la UNESCO convocarà els candidats preseleccionats a la seu de París i els farà passar unes proves de llengües i unes entrevistes.

Els candidats seleccionats seran contractats per la UNESCO per un període de proves d’un any. Si un cop finalitzat l’any, l’avaluació és bona, aquestes persones obtindran l’estatus de funcionaris internacionals i passaran a formar part del personal de la UNESCO.