IMG_2567

IMG_5746IMG_5748

El Centre d’Educació, Ciència i Cultura de la Delegació Permanent de la UNESCO de Malta, en col·laboració amb la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO, han anunciat un nou projecte d’Art Camp. Ha tingut lloc a la bonica illa mediterrània de Malta, poc abans de la reunió dels caps de Govern (CHOGM) de la Commonwealth, prevista a La Valletta entre el 27 i el 29 de novembre del 2015.

IMG_4119 IMG_2207

Aquesta ha estat la primera versió del projecte Art Camp de la CNAU que se celebra fora d’Andorra i es basa en l’èxit global de les iniciatives anteriors celebrades a Andorra des de l’any 2008.

IMG_2537

Hi han participat, entre altres, artistes que han participat en les diferents edicions de l’Art Camp “Colors per al Planeta” que han contribuït al reconeixement internacional que té aquest esdeveniment. Aquesta ha estat una oportunitat única de col·laborar un cop més al costat d’altres artistes internacionals en un projecte que té com a objectiu reforçar els valors fonamentals de la UNESCO en aquesta dècada dedicada a la promoció de la diversitat cultural i la sostenibilitat global.

IMG_2184 IMG_2170 IMG_2142 IMG_2138 IMG_2132 IMG_2159 IMG_2168 IMG_2441 IMG_2569

Va començar el 25 d’octubre i es va allargar fins al 4 de novembre en dos llocs diferents de Malta. Els primers sis dies, l’esdeveniment es va dur a terme al Palau Verdala, prop de l’antiga capital de Mdina, i després va continuar a la petita illa de Gozo els quatre darrers dies.

A més a més, l’objectiu d’aquest Art Camp ha estat el de facilitar el diàleg euroàrab amb un enfocament específic en el repte de la migració internacional a la regió del Mediterrani en general, especialment com a resultat dels diversos conflictes en els països circumdants que han sorgit a causa de la inestabilitat política durant els darrers anys.

IMG_2469 IMG_2467 IMG_2486 IMG_2502

Els conflictes que han estat la base d’aquesta emigració massiva sense precedents han tingut conseqüències tràgiques per a moltes comunitats directament afectades i també han presentat importants desafiaments a la comunitat internacional en el seu conjunt i la regió mediterrània en concret. Les circumstàncies actuals només posen en relleu la necessitat d’un diàleg més fort i de posar èmfasi en els valors defensats per la UNESCO, en particular, els esmentats en les declaracions de les Nacions Unides en drets humans.

Un cop més, agraïm a la padrina del projecte i artista de la UNESCO per a la pau, la Sra. Hedva Ser, juntament amb els altres patrocinadors i assistents que han contribuït a fer d’aquest projecte un èxit rotund i un exemple de col·laboració internacional, de respecte mutu i de celebració de la diversitat cultural i d’intercanvi. Tots els artistes que han assistit a les edicions anteriors comprenen, sens dubte, la importància i el valor de l’esdeveniment, tant individualment com per a la comunitat mundial en general.

IMG_2096

Malta és el lloc perfecte per a aquest tipus d’intercanvi intercultural, no només per la seva ubicació geogràfica entre Europa i Àfrica, sinó també per la seva llarga i variada història que es reflecteix en la seva cultura, idioma i estil de vida.

IMG_2273