70aniversari

Aquest any es compleixen 70 anys de la creació de la Unesco, Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura.

Aquest aniversari representa l’ocasió de situar la missió de l’organització al bell mig de l’agenda global per al 2015. Recentment, la directora general ha declarat que “el mandat de la Unesco no ha estat mai tan essencial com ara”, i que en aquest món turbulent on vivim, s’haurien de concebre noves formes de poder tou (soft power) per construir la pau i fer front a les forces de fragmentació, augmentar la resistència social, i preservar el patrimoni de la diversitat de la humanitat i la tolerància sobre la base dels drets humans.

L’any 2015 pot representar un moment de canvi, i el 70è aniversari de l’Organització haurà de preparar el terreny per a una nova visió de cara a un desenvolupament humà sostenible, en harmonia amb el planeta.

Seguint aquesta línia us animem a visitar la pàgina web commemorativa, en què trobareu totes les actualitzacions dels actes de celebració.