photo

En el marc del 10e aniversari de l’Any internacional de commemoració de l’esclavatge, es projectarà la pel·licula “12 anys d’esclavitud” (“Esclave pendant douze ans”), en versió francesa, el proper dijous 20 de febrer a les 20.30h al cinema Illa Carlemany.

12 anys d’esclavitud (títol original en anglès, 12 Years a Slave) és una pel·lícula d’èpica històrica i dramàtica de 2013 dirigida per Steve McQueen i protagonitzada per Chiwetel Ejiofor i Michael Fassbender. La cinta està basada en l’autobiografia del 1853 de Solomon Northup, un home negre lliure que va ser segrestat el 1841 a Washington DC i venut com a esclau.

 Argument

El 1841, en dies previs a la Guerra de Secessió, Solomon Northup (Chiwetel Ejiofor) viu a Saratoga Springs amb la seva dona i dos fills com un home negre lliure. Dos homes blancs (Scoot McNairy i Taran Killam) li ofereixen feina com a violinista a Washington. Solomon s’acomiada de la seva família per una estada que només ha de durar unes setmanes. Tanmateix, quan, durant el seu últim dia a Washington, celebra l’èxit de la seva música sopant amb els dos homes que l’han contractat, aquests el droguen. L’endemà, els dos homes ja no hi són i ell es troba sense documentació ni diners en un calabós i lligat amb cadenes a punt per ser enviat al sud del país per ser venut com esclau.