9b30a04b0a

Convençuts que el fet de ignorar o bé ocultar els esdeveniments històrics majors constitueix un obstacle a la estabilitat, a la comprenssió mutua i a la reconciliació internacional, la UNESCO va iniciar l’any 1994 a Ouidah (Benin) el projecte intersectorial i interdisciplinar “La Route de l’esclave“. El seu objectiu principal és de trencar el silenci sobre el trafic d’esclaus i les seves consequències, de resaltar les transformacions globals induides i promoure el diàleg intercultural i les herències compartides sorgides d’aquesta tragèdia.

Aquest projecte, que ha tingut un impacte significatiu i contribueix al reconeixement del tràfic d’esclaus com un crim contra la humanitat, celebrarà el seu 20è aniversari durant el 2014. Per aquest motiu, diversos esdeveniments (debats, exposicions, projeccions de pel·lícules, trobades artístiques, inauguració de llocs de memòria, publicaciones de noves recerques i de materials pedagògics, etc) tindran lloc en diferents regions del món.

La Conferència General va adoptar en la seva 37a sessió una resolució recordant la importància d’aquest projecte per al diàleg intercultural i la reconciliació  reiteran el suport dels Estats membres a aquesta causa. La resolució encoraja especialmente als Estats membres a organizar activitats significatives per marcar el 20è aniversari del projecte, a integrar l’ensenyament d’aquesta tragèdia humana en els programes d’educació i a proclamar un Dia nacional dedicat al reconeixement del patrimoni comú sorgit de les aportacions de persones d’ascendència africana. La resolució també demana a la Directora general d’elaborar i posar en marxa un programa d’activitats per celebrar el 20e aniversari del projecte en les diferents regions del món.

Més informació

Acivitat a Andorra

Pel·lícula commemorativa