La Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO comunica que queda obert el període per a la presentació de les candidatures de beques UNESCO-Aschberg 2014 per artistes.

Aquesta edició s’adreça a escriptors/es literaris/ies, músics i artistes visuals d’edat compresa entre 25 i 35 anys.

Creat l’any 1994, el programa de beques per a artistes UNESCO-ASCHBERG té l’objectiu d’obrir noves perspectives de carrera a joves artistes i d’ajudar-los a prosseguir la seva formació en institucions especialitzades. Aquestes beques són cofinançades pel Fons Internacional per a la Promoció de la Cultura (FIPC) de la UNESCO i una xarxa internacioanl d’institucions col·laboradores especialitzades en la formació d’artistes. Des de la creació del programa, el nombre de beques atorgades i de candidatures rebudes no ha cessat d’augmentar. Centenars de joves artistes ja s’en han beneficiat.

Entre el 1994 i el 2007, el Programa va otorgar 650 beques en 149 institucions a premiats de 72 països.

Els/les candidats/es només poden sotmetre una demanda per any i només poden participar al programa un cop durant la seva carrera. El procès de selecció i la data límit de presentació de candidatures depén de cada centre.

Trobareu la descripció de les beques i els formularis de sol·licitud a la web: www.unesco.org/culture/aschberg

Per a més informació us podeu adreçar a la Comissió Nacional Andorrana per a la UNESCO, situada a l’avinguda Fiter i Rossell, 71, 2n pis, Escaldes-Engordany. Tel 825 700, fax 861 911, adreça electrónica: cnau.unesco@andorra.ad