Jamel Balhi va oferir una conferència oberta a tothom el dia 8 de gener del 2013, a les 19 hores, a la sala d’actes del Consell General.

A més, també va oferir unes xerrades adaptades segons l’edat per als alumnes de diversos centres escolars d’Andorra. El dia 8 de gener va anar al Centre de Formació Professional, a Aixovall, i al Col·legi Sagrada Família. El dia 9 va visitar  l’Escola andorrana de batxillerat i l’Institut Espanyol a La Margineda.

Aventurer fora de sèrie, Jamel Balhi és el primer en aconseguir allò impensable: fer la volta al món corrent, sense logística i sense assistència. Fotògraf i escriptor, Jamel Balhi ha travessat 186 països corrent, amb la seva motxilla, la seva càmera de fotos, i la seva set de descobrir coses noves. Continua recorrent el món i us fa compartir les seves aventures a través de la seva pàgina web i els llibres que publica. El mes de maig passat va visitar Andorra per primer cop, el darrer territori d’Europa que encara no havia recorregut!

«Un desconegut és un amic que encara no ens hem trobat.» Jamel Balhi

 

Autor del llibre Si lointins, si proches

«Un conjunt de fotos reprèn el tema del meu llibre Si Lointains, Si proches

. Dos fotografies figuren a cada pàgina. Aquestes dos imatges han estat realitzades en dos llocs diferents del món. A través d’aquests retrats (infants, adults), escenes de la vida, paisatges urbans i naturals, distingim semblances sorprenents entre països diferents. Aborda temes com la infància, l’agricultura, la religió, la guerra, la riquesa dels uns i la pobresa dels altres…, amb un toc d’humanitat i fent aquest lligam. Una insòlita demostració de la nostra diversitat cultural. Un treball que evoluciona al llarg dels anys, a mida que travesso països. Res d’immòbil.» Jamel Balhi.