T’imagines que et transportin des de les muntanyes nevades d’Andorra al desembre fins a la calor abrasadora de Muscat? Imagina com seria passar gairebé una setmana amb 17 joves més, cadascun d’un país i una cultura diferent, i creuar plegats els deserts d’Oman a peu, amb camell i amb ruc.

Per a dos joves andorrans, aquesta visió es convertirà en realitat gràcies a la iniciativa del Sultanat d’Oman com a patrocinador, en col·laboració amb la Comissió Nacional d’Oman per a la Unesco. El projecte Ambaixadors per la cultura implica dos joves, un noi i una noia, representants de 18 països diferents i de diverses religions, cultures i orígens. A més de ser l’aventura de la seva vida, també és un exercici d’intercanvi cultural i desenvolupament. Els candidats hauran de completar una sèrie d’exercicis en grup i activitats durant l’expedició, que millorarà el coneixement i la comprensió d’altres cultures i remarcarà els elements comuns.

L’objectiu principal dels organitzadors és fomentar un diàleg d’entesa entre els participants i ajudar a trencar els estereotips ètnics, religiosos i racials, no solament entre els participants, sinó més enllà, ja que s’espera que les experiències d’aquests joves ambaixadors siguin transmeses al conjunt de les seves comunitats.

Els dos aspirants d’Andorra són João Ricardo De Melo Fangs Queirós, de 22 anys, i Laura Solsona Casal, de 17 anys. Van ser elegits a través d’un procés de selecció que buscava uns candidats capaços de ser futurs líders i formadors d’opinió a Andorra. Se’ls va fer una entrevista, una avaluació escrita i una prova d’anglès i també se’ls va demanar que estiguessin en bona forma física i prou forts per afrontar els reptes del programa.

El 5 de desembre, el João ha viatjat per esdevenir ambaixador de la primera joventut d’Andorra, i la Laura ho farà a mitjan gener per convertir-se en la primera dona ambaixadora. Els desitgem molta sort en la seva expedició i esperem tenir notícies de les seves aventures quan tornin.

Sumra King

Més información