Artcamp Andorra, Colors per al planeta, és una trobada d’artistes pintors de diferents països que, cada dos anys, des del 2008, es troben a Andorra. És una iniciativa de la Comissió Nacional Andorrana per la UNESCO apadrinada per la UNESCO.

L’objectiu, a més del caràcter artístic del projecte és, en substància, el de participar a forjar una cultura del diàleg, del respecte i del viure conjuntament fent compartir 10 dies de tallers, d’encontres artístics i d’intercanvis, entre artistes, però també, amb els habitants i, en particular els infants i els joves d’Andorra. La finalitat del projecte és doncs de facilitar, mitjançant l’art, l’intercanvi de valors que defensa la UNESCO, en col·laboració amb d’altres organismes internacionals, per a la instauració d’una cultura de la pau.

Des de la seva creació, Artcamp Andorra ha acollit prop de 180 artistes procedents de tots els continents i ha contribuït a la creació de prop de 600 obres originals, algunes de les quals ja s’han incorporat en exposicions que han fet conèixer no tan sols l’expressió artística dels participants sinó també l’esperit que les anima, en nombroses capitals, així com en la seu d’organismes internacionals, portadors, ells mateixos de valors promovent la pau i el respecte : UNESCO, Consell d’Europa, OSCE, Nacions Unides.

Després de sis edicions d’Artcamp Andorra, aquest esdeveniment és reconegut ja com un projecte internacional ambiciós que pretén instaurar un diàleg, una complicitat i intercanvis culturals per la via de la trobada d’artistes procedents de tots els horitzons, fins i tot, per alguns, de països en conflicte obert.

Hedva Ser, ambaixadora de bona voluntat de la UNESCO i enviada especial per a la diplomàcia cultural, apadrina el projecte Artcamp Andorra des de 2012.

El Principat d’Andorra espera poder, en cada nova edició, ancorar cada vegada més Artcamp Andorra dins d’un concepte més ampli de promoció de la cultura de la pau, integrant l’educació a la democràcia i els drets humans, el diàleg intercultural i el respecte de la diversitat de les expressions culturals en el que s’ha compromès. Les experiències viscudes en el decurs d’Artcamp Andorra per alguns artistes, el diàleg que han sabut instaurar, a posteriori, entre membres de comunitats diferents o originaris de països en conflicte, per petites que siguin, ens conforten en la idea que aquestes experiències poden portar fruit, a llarg terme, obrint vies de diàleg.

En aquest sentit, Artcamp Andorra participa plenament del compromís d’Andorra per al desenvolupament d’una cultura de la pau, indissociable d’una educació per a tots, d’una ciutadania democràtica renovada i del respecte dels drets humans, indispensables per a un millor viure junts.

Visita la web de l’ArtCamp Andorra