“Nosaltres, els artistes, tenim el deure de mantenir l’esperança i de donar coratge.” Jordi Savall (Músic)

Sinopsi: A Mare Nostrum. Un concert. Un viatge, alumnes de la Scuola Vivante preparen un concert amb Jordi Savall i els seus divuit músics originaris d’onze països, fent-los preguntes importants per a ells en el decurs de trobades cara a cara. Els músics parlen de la seva vida, del seu país i també de l’amor que tenen per la música i pel seu instrument.

Un mes després del concert, un viatge de formació condueix els joves cap a l’Alt Atles marroquí per arribar a l’École Vivante, la seva escola associada. Els joves de la Scuola Vivante i els seus acompanyants marxen, deixen endarrere el seu univers familiar, s’aventuren en territori desconegut i deixen que els toqui una part d’aquest món que troba la seva expressió musical en el concert. Durant dies, els joves fan fotos al llarg del viatge en cotxe a través de Suïssa, França, Espanya i el Marroc.

Com una mà protectora, la música de Jordi Savall acompanya els viatgers. La música varia paral·lelament a les fotos de paisatges que desfilen per la pantalla, com si arribés a assolir tota la seva dimensió en el decurs d’aquest viatge.

En resulta una obra global enfocada en el diàleg entre tres generacions de tres grans religions monoteistes que provenen d’onze nacions de la perifèria del Mediterrani, totes preocupades per trobar la pau exterior i interior.

Durada: 56 minuts

Es podrà visionar al centre educatiu o bé als cinemes de l’Illa Carlemany.

Trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=E0D9FFLmwQs

Dossier pedagògic (en espanyol):Dosier didáctico ( Español) copia