La 37a sessió del Comitè del patrimoni mundial va finalitzar el 27 de juny a la Terrassa dels elefants a Angkor Tom, una plataforma de 350  metres construida fa vuit segles pel rei de l’imperi Khmer Jayavarman VII.

En el decurs de la cerimonia de clausura, que ha tingut lloc sota els auspicis del President del Comitè, el Vice Primer ministre de Cambodja Sok An, els participants al Comitè van poder descobrir un dels llocs més emblemàtics inscrits a la Llista del patrimoni mundial.

En el decurs d’aquesta sessió, 19 nous llocs han estat inscrits a la Llista del patrimoni mundial. Aquesta ja compta amb 981 llocs repartits en 160 Estats part de la Convenció del patrimoni mundial, dels quals hi ha 759 llocs culturals, 193 naturals i 29 mixtos.

El Comitè també ha inscrit Rennell Est (Illes Salomon) a la LLista del patrimoni en perill així  com els sis llocs de la República Àrab de Síria. Els Estats hauran de cooperar per assegurar la consevació d’aquests llocs amenaçats i repetir l’èxit de la preservació de Angkor, inscrit a la llista del patrimoni en perill des del 1992 al 2004.

Cal destacar que l’any vinent la Vall del Madriu Perafita Claror celebrarà el 10è aniversari de la seva inscripció a la llista.

Més informació

Noticia RTVA

Vídeos dels llocs inscrits